Google Translate

zaterdag 8 november 2014

Naturum Vattenriket Kristianstad

Het naturum Vattenriket staat in Kristianstad. Kristianstad is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Kristianstad in de Zweedse provincie Skåne. Het naturum ligt dicht bij het centrum en is gebouwd in het Vattenriket natuurgebied. Het naturum is in november 2010 geopend.Om bij het naturum te komen, moet je een brug over. De brug brengt je over rivier Helge Å. De slotjes aan de brug begint hier ook een beetje te komen.


Op de brug zijn vrij veel informatieborden aanwezig.

Kallbadhuset.

Facts about the river.

De naturum brug.

Facts about the bridge.

Vanaf de brug zie je het natuurreservaat Årummet liggen.

Årummet

Årummet
Aan de overkant van de brug is het naturum te zien.

Naturum

Natururm
Natuurlijk zijn we naar binnen geweest.In het bovenste gedeelte is een restaurantje en kun je genieten van het uitzicht.
Weer naar buiten en je ziet dan de tribune.

Tribune
De brug weer over en je hebt zicht op Kristianstad.

Zicht vanaf de brug op Kristianstad.

De weg terug naar Kristianstad.


Het naturum staat zoals eerder gezegd in het Vattenriket gebied. Hier zijn we helaas niet geweest. In het gebied zijn een aantal wandelingen aanwezig. De folders met informatie hierover zijn te vinden en te downloaden op de website van Vattenriket.

Om een indruk te krijgen van het natuurgebied is hieronder een film van 48 minuten te zien. Mochten we ooit weer in de buurt van Kristianstad komen, dan is het een idee om een wandeling te gaan maken in het natuurgebied.Meer filmpjes over Vattenriket is te vinden op het Youtube kanaal van Vattenriket.

2 opmerkingen:

 1. Wat een variëteit aan loofbomen nog hé op die "hoogte". Mooi gebied.
  Ik ben niet blond, maar misschien wel een domme vraag... waarvoor hangen al die slotjes daar? Ik heb echt geen idee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Liefdesslotjes. In Parijs en Rome hangen er veel meer aan de bruggen. Zie ook http://nos.nl/op3/artikel/322985-rome-zet-slijptol-in-harten.html.

   Verwijderen