Google Translate

woensdag 5 november 2014

Laitakaupungin valot - Lights in the dusk

Film details:
Titel: Laitakaupungin valot - Lights in the dusk
Jaar: 2006
Regisseur: Aki Kaurismäki
Verhaal: Aki Kaurismäki
Acteurs: Janne Hyytiäinen, Maria Järvenhelmi, Maria Heiskanen
Duur: 78 minuten
IMDB cijfer: 6,9


Samenvatting:
De naïeve nachtwaker Koistinen is een onfortuinlijke ploeteraar, voortdurend op zoek naar een sprankje hoop in een harde en afstandelijke wereld. Zijn medemens en de kille mechanismen van de moderne stad lijken erop gericht zijn dromen systematisch te vermorzelen. Even lijkt het tij te keren als er een vonk overspringt tussen hem en de beeldschone, mysterieuze Mirja. Criminelen maken bij het beramen van een inbraak echter misbruik van Koistinens behoefte aan genegenheid en van zijn positie als beveiligingsbeamte. Koistinen draait op voor de gevolgen en verliest zijn baan, zijn vrijheid en zijn dromen...
Lights in the Dusk is het slot van Kaurismäki’s drieluik dat begon met Drifting Clouds en The Man without a Past. Op een zachtmoedige wijze toont Kaurismäki achtereenvolgens wat werkloosheid, dakloosheid en eenzaamheid kan aanrichten bij kwetsbare zielen.


De derde film in de Suomi-trilogie. De blogpost van het eerste deel is hier terug te lezen en de blogpost van het tweede deel is hier te vinden. Het derde deel heeft dezelfde stijl als de vorige delen. Het tweede deel Mies vailla menneisyyttä - The Man Without a Past blijft voor mij het beste deel uit de trilogie. In Laitakaupungin valot - Lights in the dusk zijn een aantal nieuwe acteurs te zien. De acteurs uit de vorige delen hebben een kleine rol in deze film.

Janne Hyytiäinen speelt de rol van Koistinen. Janne Hyytiäinen had een kleine rol in The man without a past. Het verhaal speelt af in het jaar 2005 in Helsinki. Nachtwaker Koistinen werkt ongeveer drie jaar voor het bedrijf Western Alarm. Een eenzaam iemand in de grote stad Helsinki. Op het werk geen fijne collega's. Het ontmoeten van Mirja doet hem niet veel goed. Hij belandt steeds verder in de put. Tijdens het proces van in de put raken heeft Koistinen steeds weer contact met Aila. Aila staat in de Grilli kar.

Aila en de grilli kar.
Eenzaamheid is het thema van de film en dit wordt door regisseur Aki goed weergegeven. Op sommige momenten herkenbaar. Verder laat de film weer mooie beelden van Helsinki zien. Ik heb hieronder een paar beelden van Helsinki geplaatst.
Gevangenis.
Muziek is weer goed vertegenwoordigd in de film. Tango en oude nummers. Het moderne werk is afkomstig van de Finse band Melrose met het nummer In the Meanwhile.

Melrose - In the meanwhile.
Twee uitvoeringen van het nummer zijn hieronder te horen.
Marko Haavisto is net als in deel twee met muziek vertegenwoordigd. Hieronder het nummer Jäätynyt Sade.


Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten