Google Translate

dinsdag 19 mei 2015

De vulkaan Rallate

Blogpost nummer 500. Niets weg te geven op dit moment. Dit gebeurd in een latere blogpost. Het is namelijk nog niet af. Verder met blogpost 500. Niet de meest succesvolle onderneming :-). Toch foto's dankzij Claes Thureson.

Na een wandeling in het Nationaal park Söderasen hadden we nog een folder in onze handen over de niet meer werkende vulkaan Rallate. Vlak in de buurt van waar we gewandeld hebben, zou de Rallate vulkaan liggen. Interessant, dus gewapend met de onderstaande folder zijn we op zoek gegaan. De folder is ook te vinden op de website van Sverige National Parker.
Ondanks dat we de folder hadden, konden we de Rallate niet vinden. Een tweetal keer heen en weer gereden, maar we konden niets vinden of zien. Geen informatiebord of iets dergelijks te vinden. Uiteindelijk maar laten zitten. Thuisgekomen ben ik op zoek gegaan naar informatie over Rallate. De vulkaan is er wel maar is niet te zien vanaf de weg. We hadden op de parkeerplaats die op de kaart hierboven met een P is aangegeven moeten staan en een eindje lopen. Rallate ligt dan vlakbij. Als we er nog een keer in de buurt komen, gaan we het zeker vinden.

- Routebeschrijving
- At the tornquist
- Pictures from Rallate
- Pictures Rallate
- Stefan Olsson
Claes Thureson - Saker jag upplever

Ik heb Claes Thureson gemaild of ik een foto van zijn blog mocht gebruiken. Dit mocht en ik kreeg de onderstaande twee foto's van hem.

Foto van Claes Thureson.
Foto van Claes Thureson.

4 opmerkingen:

  1. Interessant! Ik ga de folder even opzoeken, want ben erg benieuwd naar het vervolg van de tekst. Dank je wel weer...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen