Google Translate

donderdag 28 mei 2015

Northmen: A Viking saga

Film details:
Titel: Northmen: A Viking Saga
Jaar: 2014
Regisseur: Claudio Fäh
Verhaal: Bastian Zach, Matthias Bauer
Acteurs: Ed Skrein, Ryan Kwanten, James Norton
Duur: 97 minuten
IMDB cijfer: 5,3
Samenvatting:
Een bende Vikingen onder bevel van hun jonge leider, Asbjörn, gaat aan wal bij de kust van Groot-Brittannië, met de intentie Lindisfarne te plunderen voor goud. Maar ze raken gevangen in een vicieuze storm en hun boot vaart zich te pletter tegen rotsen. Ze zitten nu opgesloten in vijandelijk gebied met als enige kans op overleving Danelag bereiken, een vesting van de Vikingen. Maar hun reis wordt niet makkelijk, want de koning van Schotland stuurt zijn meest gevreesde huurlingen, de Wolf Pack, achter hen aan. De Vikingen geven zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen.

Deze keer toch weer een film in een blogpost. Reden is dat de film over Vikingen gaat en de zanger van de Zweedse band Amon Amarth meedoet. Het verhaal van de film stelt niets voor. Er stranden een aantal Vikingen voor de kust van Schotland en ze komen per toeval Inghean (Charlie Murphy), de dochter van de koning van Schotland, tegen. De rest van de film hangt van achtervolgingen aan elkaar. Het lijkt een beetje op de film Flukt. Voor het verhaal hoef je de film niet te bekijken. Er zit wel actie in de film. De gevechten zijn leuk om te zien en de omgeving is tevens een genot om te zien. Ondanks dat de film zich in Schotland afspeelt, is de film opgenomen in Zuid-Afrika. Heerlijke actiefilm om te kijken met het verstand op nul. De rol van Ryan Kwanten als de monnik Conall is erg goed. De rol van Bovarr (Anatole Taubman) vond ik wat minder. Elke keer als hij in beeld kwam, had ik John Cleese voor ogen :-).

Anatole Taubman als Bovarr.
Hieronder wat beelden uit de film.


Jason Hegg als Valli.
Zoals gezegd speelt de zanger van Amon Amarth, Jason Hegg, een rol in de film. Zijn rol is niet erg groot. Hij is alleen in het begin te zien als de Viking Valli. Amon Amarth sluit de film af met het nummer Warriors of the North.

Het beste nummer van Amon Amarth vind ik zelf Twilight of the Thunder God.


De video van het nummer Deceiver of the Gods bevat beelden van de Northmen film. Dat is wel vreemd, want dit nummer komt niet in de film voor. De video geeft wel een goed beeld van de film.

 


Het nummer Warriors of the North is hieronder te horen. Dit nummer is te horen bij de aftiteling. De beelden bij de video zijn niet afkomstig van de Northmen film, maar van de Vikings serie.

 


Recensies:
- Moviemeter
- Cinemagazine
- XGN
- Twitch
- Ristretto
- CinEurope
- Cypres Mail
- De Boekenkast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten