Google Translate

woensdag 13 mei 2015

Välacentrum Helsingborg

Afgelopen zomer was het al de bedoeling om naar Välacentrum te gaan. Dit zou één van Zwedens grootste winkelcentrum zijn. Vorige week waren we in de buurt van Helsingborg en dus bij het Välacentrum. Dus er naar toe. Het shoppen zelf in zulke centra is niets voor mij. In dit geval was ik er wel benieuwd naar. Välacentrum werd namelijk genoemd in een aantal boeken die ik gelezen heb en wel in de onderstaande boeken:

- Ze komt nooit meer terug - Hans Koppel
- Je bent nu van mij - Hans Koppel
- Zonder gezicht - Stefan Ahnhem

Altijd interessant om een plek te bekijken die voorkomt in een boek.

Naast de Ikea ligt Välacentrum.
De tweede ingang.
Zara
Arti.Zen had leuke spullen.
Een mooi shirt bij Arti.Zen.
Een moderne versie van Roodkapje bij Arti.Zen.
Granit
Apple Store


Haga Hem
Het boek Naturlära van Lars Lerin bij de boekhandel.
Upplev Sveriges natur met Martin Emtenäs bij de boekhandel.
Indiska
Helsingborg IF hoek bij de Intersport.
Speciale zithoek voor de mannen.
Feestwinkel
Gräddbullerian
Gräddbullerian
Volt
Carlings
Odd Molly
Dit was niet het enige winkelcentrum wat we vorige week bezocht hadden. Nova Lund in Lund en Triangeln in Malmö hebben we ook bezocht. Wat opviel waren de wok eetgelegenheden in de centra. In elk bezocht winkelcentrum zaten één of meerdere wokrestaurants en ze zaten redelijk vol met mensen.

7 opmerkingen:

 1. Als het een dag slecht weer is, is het wel handig dat het overdekt is.
  En onze Meivakantie kennen ze in Denemarken en Zweden niet, dus over het algemeen is het er aardig rustig.
  Zo te zien aan je foto's zitten er leuke winkels in dit centrum.
  Granit is wel geweldig vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was inderdaad lekker rustig. We zijn in ieder geval weer een paar nieuwe winkels tegengekomen deze vakantie. Granit is inderdaad een leuke winkel.

   Verwijderen
 2. Leuk winkelcentrum, lijkt mij. Maar waar is de zithoek voor dames? ;-)
  Nog boeken aangeschaft?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was wel leuk om een keer te zien. De zithoek voor de dames? Die shoppen toch :-). In het centrum geen boeken aangeschaft. Natuurlijk wel een aantal boeken gescoord vooral bij een aantal loppis. Bij de laatste loppisbutik moest ik me echt inhouden. De pocketboeken waren daar 5 kronen per stuk en er zaten zoveel goede titels tussen. Wel Zweeds allemaal. Nog twee Zweedse kinderboeken weten te vinden en een boek over de Öresundbrug en eentje over de emigratie van Zweden naar Amerika.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig! Het zal wel aan de leeftijd liggen, in combinatie met het feit dat ik vrouw ben, maar ik moet minstens één dag in de vakantie winkelen ;) De overdekte winkelcentra in Zweden vind ik dan ook geweldig. In Torp, bij Uddevalla, is het leuk winkelen en ook bij Bjursta City nabij Sundsvall. De Ikea die naast vrijwel ieder winkelcentrum zit, maakt het nog leuker :)
  Deze ga ik onthouden. Het ziet er leuk uit. Zaten de loppis ook bij dit winkelcentrum in de buurt? Een echte loppis heb ik namelijk nog nooit kunnen bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De loppis viel erg tegen in de omgeving van Helsingborg. In Grevie en richting Mölle hebben we er in totaal 3 gezien en bezocht. Hier zat eigenlijk 1 echte loppis aan huis tussen. We hebben nog een loppis boekje 2015 kunnen scoren met daarin alle loppis en antikt adressen. Als je er belang bij hebt, kan ik die wel opsturen.
   Het Välacentrum was het leukst opgezet. Nova Lund viel erg tegen en Triangeln in Mälmo had een verrassende winkel, namelijk Søstrene Grene.

   We zijn natuurlijk ook bij de Ikea geweest :-).

   Verwijderen
  2. Vorig jaar wel in Uddevalla geweest, maar Torp niet bezocht. Dat lag niet in het centrum van Uddevalla en we waren er op de terugweg naar huis dus niet veel tijd.

   Verwijderen