Google Translate

zondag 31 mei 2015

Turning Torso Malmö

Bij een bezoek aan Malmö zijn we naar de Turning Torso gegaan. De Turning Torso staat in de wijk Västra Hamnen. Västra Hamnen is de eerste CO2-neutrale wijk van Europa. De Turning Torso is met zijn 190 meter en 54 verdiepingen het hoogste gebouw van Zweden. De architect van het gebouw is Santiago Calatrava. We zijn er naar toe gelopen en kwamen door de Masthusen buurt. Niet echt een buurt om te genieten van de omgeving. We zijn gelukkig wel wat verder gelopen dan de Turning Torso en kwamen bij het strand met een geweldig uitzicht op onder andere de Öresundbrug.


Universiteit van Malmö.
Universiteit van Malmö.Kockumshuset
Skatebaan Stapelbäddsparken
Stapelbäddsparken
Masthusen
Ögat 2012 van Annika Svenbro
Plastikkirurgiska Institutet
Öresundbrug


4 opmerkingen:

 1. Doorgaans komen we 2x per jaar terug van een bezoekje NL over de brug en het eerste wat je van verre ziet is deze 'Turning Torso'. Leuk eens een kijkje binnen te hebben zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn 1x over de brug geweest en toen niet de Turning Torso gezien. Volgende keer gaan we beter opletten :-).

   Verwijderen
 2. Prachtige foto's! Ik vind het mooie architectuur. Ook wel gaaf dat er dan nog zo'n oude toren staat. Wij zijn al vele malen over de brug gekomen, en de Turning Torso gezien, maar eigenlijk nooit zo goed. Leuk om het ook van binnen te zien, mooi appartement. En een geweldig uitzicht. Het uitzicht op de brug is altijd mooi. Wat me opvalt is dat het water altijd prachtig schittert, als de zon schijnt dan he ;)
  Heel anders dan hier, ik noem dat altijd noorder licht, mooi! Uiteraard iets anders dan Het Noorderlicht, maar dat snap je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was leuk om het gebouw te zien. Helaas kun je er niet naar binnen, maar gelukkig was er een video op Youtube aanwezig. Bijzonder gebouw.

  BeantwoordenVerwijderen