Google Translate

zaterdag 4 september 2021

Ambulancen

Filmdetails:
Titel: Ambulancen
Regisseur: Laurits Munch-Petersen
Jaar: 2005
Verhaal: Laurits Munch-Petersen en Lars Andreas Pedersen
Acteurs: Thomas Bo LarsenPaw Henriksen en Helle Fagralid
Duur: 80 minuten
IMDB cijfer: 5,2Samenvatting:
De twee broers Tim en Frank plannen een overval om aan geld te komen voor de operatie van hun stervende moeder. De politie is al snel aanwezig, waardoor ze geen gebruik kunnen maken van hun eigen vluchtauto. Er zit er niets anders op dan een ambulance te stelen. Onderweg komen ze erachter dat achterin de ambulance een hartpatiënt ligt die zal sterven als hij niet onmiddellijk terug wordt gebracht naar het ziekenhuis. De twee broers staan ineens voor een groot dilemma: de patiënt in de ambulance terugbrengen of hun moeder redden en een moord op hun geweten krijgen.

De film:
Ik kwam deze film uit 2005 toevallig tegen op Netflix. Volgens IMDB is de film een psychologische thriller gebaseerd op 3 regels: 
1. De hele film moet zich afspelen op één locatie; een ambulance 
2. Het verhaal moet in real time zijn; een rit van 80 minuten 
3. Er mogen slechts 4 karakters op de rit zijn.

De drie regels worden inderdaad gevolgd en het resultaat is een film die bij vlagen een adrenalinestoot is. Vooral in het begin zit de vaart er goed in. Later zwakt dat wat af maar het blijft een interessante film. Er zit ook nog eens humor in en natuurlijk Thomas Bo Larsen. Altijd een genot om die man te zien spelen. 

In februari 2022 komt een Amerikaanse remake Ambulance uit gebaseerd op Ambulancen. 

Muziek zit er ook in en de onderstaande nummers staan op de aftiteling.Recensies:

4 opmerkingen: