Google Translate

maandag 20 september 2021

Sebbe

Filmdetails:
Titel: Sebbe
Regisseur: Babak Najafi
Jaar: 2010
Verhaal: Babak Najafi
Acteurs: Sebastian Hiort af Ornäs, Eva Melander
Duur: 79 minuten
IMDB cijfer: 6,5
Samenvatting:
De technisch begaafde 15-jarige Sebbe wordt gepest op school en thuis verwaarloosd. Wanneer het hem echt te veel wordt, maakt hij een bom.

De film:
Sebbe, een Zweedse film die te zien is op Netflix. Sebbe, kort voor Sebastian, is een vijftienjarige jongen. Zoon van alleenstaande moeder, Eva. Ze wonen in een klein appartementje in Göteborg. Ze hebben geen geld en leven in armoede. Op school gaat het ook niet goed met Sebbe. Hij wordt gepest en voor homo uitgemaakt. Verder valt er van het verhaal niet veel te vertellen. 

Conclusie: 
Een bijzonder deprimerende film en dan ook echt deprimerend. Sebbe is een eenzame jongen en dat is ook aan hem te zien. Hij loopt ook constant in een grijze jogging broek met gaten erin en zijn jas kan al een tijdje niet meer dicht. Wat opvalt is dat zijn jonge moeder rookt en drinkt. Ze is geen alcoholist maar drinkt af en toe een biertje. Het was de bedoeling van regisseur en schrijver Babak Najafi om een zo'n gewoon mogelijk gezin neer te zetten, dus geen allochtone afkomst of drugs / drank verslaafd en dat is hem goed gelukt. Sebbe is een jongen zoals velen en heeft geen lelijk uiterlijk. Maar wat speelt hij zijn rol goed zeg. Ik moet zeggen dat de film best wel een indruk heeft achtergelaten. Donker, hard en deprimerend. De muziek die gespeeld wordt draagt daar ook aan bij. Ik heb een aantal nummers hieronder opgenomen in de post. Leuk detail is dat van de hoofdrolspelers de voornamen in de film ook de echte voornamen zijn. Meer achtergond info over de film en de regisseur is te lezen in dit artikel.

Muziek:
A Partial Print - Tiger Lou


To Lose Someone - Taken by Trees


Leafed Hands - Tape


Forgive but not forget - Laleh


Only Yesterday - Taken by Trees


Geen opmerkingen:

Een reactie posten