Google Translate

donderdag 23 september 2021

Skytten

Filmdetails:
Titel: Skytten
Regisseur: Annette K. Olesen
Jaar: 2013
Verhaal: Åke SandgrenLars Kristian AndersenMichael W. Horsten
Acteurs: Trine DyrholmKim BodniaNikolaj Lie Kaas
Duur: 90 minuten
IMDB cijfer: 5,5



Samenvatting:
Een verbeten journalist schrijft over de olieboringen van de overheid bij de Noordpool en zet daarmee een woeste geofysicus aan Kopenhagen te terroriseren met een geweer.

De film:
Weer een Deense thriller uit 2013 te zien op Netflix. Deze keer een remake van een gelijknamige film uit 1977. De trailer van die film is hieronder te zien.


Een ecothriller waar het weer eens over olie gaat. Er is een nieuw olieveld ontdekt in Groenland. Denemarken wil deze samen met de Verenigde Staten exploiteren. Dit terwijl de zittende regering heeft beloofd het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Journaliste Mia Moesgaard is fel tegenstander en maakt het de regering vrij lastig. Ze krijgt plotseling hulp van een onbekende die alle informatie heeft hoe groot het olieveld daadwerkelijk is. De onbekende zet met behulp van een geweer kracht bij om de informatie te onthullen. Deze gebeurtenissen hebben een grote invloed op het persoonlijke leven van Mia.

Conclusie:
Best wel een spannende film over een onderwerp die nu nog steeds actueel is. Moet er in deze tijd waar klimaatverandering duidelijk te zien is nog weer een olieveld worden aangeboord? Niet iedereen is het er mee eens maar hoe kun je het voorkomen? Een man probeert het en of dit nu de juiste manier is?

Goede acteurs in de film. De film uit 1977 heb ik zelf niet gezien maar zal vast en zeker geen ecologische thriller zijn. 

Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten