Google Translate

zondag 26 september 2021

Vesterhavet

Tijdens de vakantie afgelopen zomer kwam ik vrij veel mooie boeken tegen over de westkust in Jutland. De boeken waren vrij prijzig maar het leek mij leuk om een mooi aandenken van Jutland mee terug te nemen. Ruim een week zitten te dubben welk boek het moest worden. Een goede kanshebber was Natur på kanten. Anderen waren Sønderjylland en Limfjorden. Het is uiteindelijk Vesterhavet geworden. Dit boek was ook nog een honderd Deense kronen goedkoper dan Natur på kanten. Tevens waren de foto's wat mooier in Vesterhavet. In Natur på kanten waren een redelijk aantal foto's van insecten en bloemen. 

Gegevens boek Vesterhavet:
ISBN: 9788711691786
Uitgebracht: 02-11-2017
Uitgever: Aschehoug A / S
Aantal pagina's: 304





Op bol.com is het boek trouwens ook te koop als luisterboek. Het boek bestaat uit tien verhalen over de westkust van Jutland. Jane AamundAnders AggerMorten BeiterHenning Toft BroPaul CunninghamSisse FiskerBent HallerGertrud Thisted HøjlundJohannes Lilleøre en Sonja Richter vertellen over hun relatie met de Noordzee. Het leek mij wel een leuk idee om af en toe een verhaal als post op te nemen. Het boek is namelijk Deens dus dat wordt best wel een uitdaging. Bijkomend voordeel is dar ik zo wat langer over het boek kan doen en er meer van kan genieten. De tien verhalen zijn onderverdeeld in drie hoofdstukken die samen de gehele westkust van Denemarken beslaan. Het mooie is dat we vorig jaar en dit jaar redelijk wat plekken aan de westkust hebben bezocht.



De foto's in het boek zijn gemaakt door de fotografen: Thomas A, Susanne Worm, Poul Nymark, Villy K. Hansen, Christian Faber, Egon Sørensen, Colin Seymour en Ole Gudmundsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten