Google Translate

zaterdag 18 september 2021

Ond Tro - Bad Faith

Filmdetails:
Titel: Ond Tro
Regisseur: Kristian Petri
Jaar: 2010
Verhaal: Magnus Dahlström
Acteurs: Sonja RichterKristoffer Joner en Jonas Karlsson
Duur: 106 minuten
IMDB cijfer: 4,0Samenvatting van Moviemeter:
Op weg van haar werk naar huis vindt Mona het slachtoffer van een seriemoordenaar: hij sterft in haar armen. Ze is geschokt en bang, maar deze ervaring heeft iets losgemaakt in haar. Haar fascinatie wordt een obsessie en wanneer de politie haar weigert te geloven besluit ze om de moordenaar zelf te zoeken. Haar zoektocht leidt tot een gewelddadige confrontatie, niet alleen met de moordenaar maar ook met zichzelf.

De film:
Op Netflix is de Zweedse film te bekijken. De samenvatting geeft goed weer wat het verhaal is. Het verhaal speelt zich af in Göteborg en is gebaseerd op een script van de Zweedse schrijver Magnus Dahlström. Volgens een artikel van Cine Europa is Petri gepassioneerd door Aziatische horrorfilms en vond hij dat in het script van Ond Tro, wat een psychologische diepte geeft aan het horrorgenre.

Conclusie:
Een film met bekende Scandinavische acteurs uit Denemarken, Zweden en Noorwegen. Zelfs Magnus Krepper speelt mee. Heerlijk om hem aan het werk te zien. De film zelf is best wel traag en speelt zich af in volgens mij de jaren negentig. Het ziet er allemaal gedateerd uit. De traagheid geeft de film wel een aparte sfeer. Het is allemaal wat wazig en warrig en speelt zich voornamelijk af in het donker. Aan het einde wordt het dan toch nog interessant en dan vooral in het houten huis waar elke stap te horen is. Het was vol te houden maar echt een uitblinker is de film niet.  

Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten