Google Translate

zaterdag 11 september 2021

Ashøj

In de omgeving van het plaatsje Hurup, Noord-Jutland zou de trol Ask van Ashøj staan. Met de informatie van Visit Denmark bij de hand zijn we op zoek gegaan naar de trol. Dit was best nog wel lastig, maar met de kaart van Visit Denmark zijn we toch bij de heuvel Ashøj gekomen. We waren wat in verwarring want het stond vol met auto's en dat zijn we niet gewend. De auto maar in de lange rij langs de weg gezet en de heuvel opgelopen. 


En toen kwamen we erachter waar al die mensen voor kwamen. Er was muziek en het was lekker druk. Allsång på Skansen kwam weer even terug in de herinnering. We zaten best wel ver weg, maar toch geprobeerd een filmpje te maken van het nummer Speedy Gonzales. Helaas weet ik de naam van de band niet.
Weer verder gegaan om de trol te zoeken. Boven op de heuvel stond een uitzichttoren.

Helaas nog geen trol gezien. Er was wel een kaartje van de omgeving. De uitzichttoren stond erop, twee grafheuvels en een graf van een heks maar geen trol. 


Vervolgens de wandeling gevolgd. 


En daar was plotseling de trol. Verscholen tussen de bomen. De trol is gemaakt door Thomas Dambo en op internet is zelfs een website aanwezig hoe je de trol kunt vinden.


We zijn als laatste nog op zoek gegaan naar het graf van de heks. 


We vermoeden dat het graf van de heks op de onderstaande foto te zien is. 


Ashøj is een bijzonder mooi gedeelte met een wandelroute, een uitzichttoren, een trol, een heksengraf en die dag livemuziek. Super.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten