Google Translate

zaterdag 22 oktober 2022

Ekopark Omberg

Het laatste deel van de wandeling in Ekopark Omberg. Vorige keer ging het over de berg Hjässan. Deze keer het laatste gedeelte van de berg af. Tijdens de afdaling kwamen we een aantal borden tegen met interessante informatie. Zoals het bord over Fornborgens port, Borgmuren.


De borden kon je goed zien als je van de andere kant kwam. Wij zagen ze pas toen we al van de berg waren. Jammer, want dan hadden we zeker beter gekeken waar de overblijfselen te zien waren. Op de onderstaande foto moet een gedeelte van de overblijfselen van de zeshonderd meter muur te zien zijn. 



Hieronder nog een informatiebord over Hjassaborgen. 



Bij het bord liep een pad het bos in. Het paadje genomen en even later was het pad afgelopen en kwam je in het bos terecht. Hier nog een beetje rondgelopen maar niets te zien. Wat wel opviel was de ondringbaarheid van het bos. Geweldig om je zo nietig te voelen. 


Weer terug naar het pad en op een gegeven moment loop je door het onderstaande bos:


Bij dit soort beelden denk ik weer terug aan de drie verhalen van Vidar Sundstøl, Land van dromen, De doden en De raven. Indrukwekkend.

En weer verder naar natuurreservaat Mörkahålkärret met det kalkrika kärret, het kalkrijke moeras. 





We zijn een eindje die kant opgelopen. Het lag niet op de route maar gewoon nieuwsgierig en kwamen op een veld. Op dat punt weer teruggekeerd.



Stocklycke

Ekopark Omberg, een mooi gebied om te wandelen. Veel paden en genoeg te zien. Dit is een plek om vaker te bezoeken. 

2 opmerkingen:

  1. Zeker jammer dat jullie de informatieborden niet meteen opgemerkt hebben. Zoiets zou ons ook zomaar kunnen overkomen :-) Je mist dan helaas wel het een en ander.
    Die foto van het bos is ook prachtig. Dat zijn inderdaad van die bossen waarbij je je een voorstelling van bepaalde dingen gaat maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan moet je vaker naar Omberg toe en dat doen er velen gezien de drukte toen. Veel mensen parkeren bv bij Ellen Keys strand en gaan dan naar beneden. Ook op andere plekken kun je parkeren en een punt bezoeken. Moet zeggen dat het een geweldig gebied is.

      Verwijderen