Google Translate

dinsdag 28 februari 2017

Bitchkram

Filmdetails:
Titel: Bitchkram
Regisseur: Andreas Öhman
Jaar: 2012
Verhaal: Jonathan Sjöberg, Andreas Öhman
Acteurs: Linda Molin, Fanny Ketter, Mathilda von Essen
Duur: 101 minuten
IMDB cijfer: 6,0Samenvatting:
De populaire studente Kristin kijkt er naar uit om haar kleine dorpje te verruilen voor New York, de stad van haar dromen. Ze heeft er mee ingestemd dat de lokale krant artikelen plaatst van haar bevindingen. Het afstudeerfeest loopt echter in het honderd, ze mist haar vlucht en belandt samen met het vreemde meisje Andrea in een verlaten huis. Samen zoeken ze het avontuur op door een virtuele reis door New York te maken, waarbij iedereen op de hoogte wordt gehouden in de krant. Maar dan staat de realiteit voor de deur...

De film:
De film draait om de studente Kristin. Een meisje zoals er zovelen zijn. Ze houdt een boekje bij met 1000 dingen die ze in haar leven wil doen en waarvan ze een groot aantal al gedaan heeft. Ze woont in de omgeving van Sundsvall. Ze kan na haar studie naar New York, maar mist het vliegtuig. Via een jongen (Gustav) kwam ze op haar afstudeerfeest Andrea tegen. Door de broer van Andrea mist Kristine haar vlucht en ze besluit om voorlopig maar in het huis van Andrea te gaan wonen op het platteland totdat ze weer een kans krijgt om naar New York te kunnen. Vanaf dat moment wordt de film goed. Het leven van Kristine verandert compleet als ze die zomer in het huis van Andrea verblijft en doet alsof ze in New York is. De samenvatting beschrijft eigenlijk de hele film. Het verhaal stelt daarom ook weinig voor, maar de uitvoering is geweldig. De sfeer van het Zweedse platteland wordt goed weergegeven en de acteurs spelen goed. De scenes met Kristine en Andrea zijn de beste uit de film. Tel daarop de vele muzieknummers die te horen zijn tijdens de film en ik ben helemaal blij. Geen hoogvlieger maar gewoon een erg leuke film vooral als je van Zweden houdt. Er zit ook humor in de film en de Starbucks scene is daar een goed voorbeeld van.

Bij het zoeken naar informatie over de film kwam ik deze link tegen. Het is een interview met de regisseur Andreas Öhman. Bitchkram is zijn tweede film. De film is voornamelijk gebaseerd op het feit dat de oudere zus van Andreas stierf bij een auto-ongeluk toen hij negen jaar oud was. Het incident heeft hem beïnvloed, vooral zijn gedachten over broer of zus relaties. Dit verklaart het verhaal van de film. Verder wordt er een vergelijking gemaakt met de film Fucking Åmål. Dit gevoel had ik niet. Het heeft er natuurlijk wel wat van weg en af en toe neigt het naar een lesbische relatie, maar dit is dus niet het geval. Het gaat over de liefde van een vriend.

In het interview is ook te lezen dat de film is opgenomen in Sundsvall, Alnön en Härnösand.

Muziek:
Veel muziek in de film. Ik heb de nummers die ik kon vinden in de blogpost opgenomen.

Midnight City - M83


We own the sky - M83


Darling - Wild at Heart


Black Shadow - Still Pee & Ru


Himlen runt Hörnet - Lisa Nilsson


I don't need love I've got my band - The Radio Dept.


I don't know what I can save from you - Kings of Convenience


Go Do - Jónsi


My Shadow - The Sound of Arrows


What's the point - Johnossi


The Ruins of Rome - The Sound of Arrows
Bullets - Adrian Lux Remix - Rebecca & Fiona


Freak - Urban Cone


Dog Days are over - Florence + The Machine


Det snurrar i min skalle - Martin SenterDe film is in zijn geheel hieronder te bekijken.


Recensies:
- Assorted Frank Inveiglements
- Three Six Five Films
- Nöjesguiden
- SVT Nyheter
- Sundsvall Bilder
- GP
- Dubbningshemsidan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten