Google Translate

donderdag 17 februari 2022

Einde reisverslag

Onze dochter is gisteren aangekomen bij husky farm Arctic Adventure Tours en vandaag is ze begonnen met werken op de husky farm. Wat begon als een avontuur van drie maanden op een husky farm in Noord Noorwegen is uitgelopen op een rollercoaster. Na een week gewerkt te hebben bij Aurora Husky waren de omstandigheden daar eigenlijk niet normaal. Ze had besloten om daar te stoppen en wat nu? Sta je daar met een koffer ingepakt voor drie maanden. Een week voor niets gewerkt want Aurora Husky betaald niet uit als je er geen drie maand gewerkt hebt. Vliegtickets voor niets gehaald. Een nare ervaring meegemaakt in Noord Noorwegen. Hoe kun je dit toch goed afsluiten? Door op vakantie te gaan. Zo gezegd zo gedaan en samen een reis in een paar uur in elkaar gezet. We hebben de Tromsø pass betaald en in ruil daarvoor zou ze erover bloggen. Zo hebben we allebei een voordeel. De reisverslagen zijn terug te lezen via deze link.

Van 21 januari 2022 t/m 15 februari 2022 heb ik in ieder geval genoten van de verhalen. Zelf zijn wij nog niet in de winter in het hoge noorden geweest en ook niet naar de Lofoten en de Noordkaap. Op deze manier konden we meeleven met de omstandigheden van het weer, hoe dit de planning beïnvloedt en de avonturen. Na ruim drie weken reizen is ze dan alsnog terecht gekomen bij een andere husky farm. Wat een toeval. Hopelijk gaat het daar beter dan bij Aurora Husky en heeft ze het er naar haar zin daar. Wie weet komen er nog wat verslagen van haar op het blog. De dichtsbijzijnde supermarkt zit namelijk in Tromsø en de kathedraal van Tromsø is nog niet bezocht. Dus wie weet. We kregen deze week de onderstaande kaart binnen vanuit Noorwegen met twintig foto's. De keuze was moeilijk :-). Hopelijk hebben jullie ook genoten van de reis.


9 opmerkingen:

  1. Wil je mijn dank overbrengen, ik vond het superleuk om mee te reizen. En hopelijk horen we hoe het haar hierna verder verging. Wens haar succes op de nieuwe farm.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook ik heb erg genoten van de reisverslagen en de mooie beelden. Ik hoop dat jullie dochter het naar de zin gaat krijgen. Eén negatieve ervaring is er eentje teveel. Groet Johanna

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als de negatieve ervaring omgebuigd kan worden naar positieve ervaringen dan komt het wel goed.

      Verwijderen
    2. Precies, dat is het sterke van haar. Knap. Ik hoop dat ze het nu leuk heeft.

      Verwijderen
  3. Ze is veel ervaringen rijker en dat is nooit weg. Het was een prachtige reis om te volgen en een reis die eigenlijk nog even doorgaat maar dan op een andere manier. Ik hoop dat ze het heel erg naar haar zin zal hebben bij de huskyfarm.
    En als ze de IJszeekathedraal in Tromsø bedoelt die ze nog niet bezocht heeft, een bezoek waard. Modern maar zeker bijzonder om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een bezoek aan de kathedraal zal wel lukken denk ik. Daar hou ik haar wel aan :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zeker van genoten. Dank voor het plaatsen van de reisverslagen!!

    BeantwoordenVerwijderen