Google Translate

dinsdag 15 februari 2022

Reisverslag Noordkaap

Na deze prachtige avond in de Alta, vertrek ik vroeg in de ochtend naar de beroemde Noordkaap! Veel horrorverhalen later over sneeuwstormen, mist, slecht weer, etc. kom ik aan met prachtig weer. De zon schijnt zelfs! Het is heel erg rustig, er staan zo’n vier auto’s en bij het weggaan staan er nog maar twee. De foto’s heeft iedereen denk ik wel eens gezien in de zomer, het hele plateau staat dan vol met mensen. Vandaag was er niemand, heerlijk om zo foto’s te maken :). Je vindt een grote parkeerplaats (gratis parkeren) met direct daarnaast de Noordkaap hal. Hier kun je een film kijken over de Noordkaap, verschillende informatie lezen en ze hebben een grote gift shop en een groot restaurant. Het is wel een beetje gek om hier te staan, natuurlijk is het heel mooi maar de hele weg er naar toe is ook al prachtig. Laten we het er maar op houden dat op de foto met het monument nou eenmaal een bucketlist dingetje is ;). Ook hier is het enorm koud, zelfs met skibroek en skijas aan hou ik het niet heel lang vol buiten… 

Onderweg naar de Noordkaap vanuit Alta:
De Noordkaap zelf:Lekker rood hoofd door de kou en de enorm harde wind :)))


De volgende ochtend was de planning om op tijd naar Alta terug te rijden, zodat ik nog een bezoekje kon brengen aan de Cathedral of the Northern Lights. Maar zoals jullie misschien al weten, speelt het weer hier een hele grote rol en was de planning weer niet haalbaar. Het stormt hier momenteel en het is nog maar de vraag of ik vandaag terug kan rijden naar Alta. De wegen zijn in ieder geval afgesloten nu, afwachten dan maar en een goed boek lezen :). Na een kijkje te hebben genomen bij Arctic Adventure Tours, de husky farm, heb ik besloten om daar te blijven werken tot 19 april! Ik heb er heel veel zin in en zal dus nog wel een tijdje hier in het mooie hoge Noorden wonen, heel leuk!!

9 opmerkingen:

 1. O ja, het kan heel erg slecht weer zijn op en bij de Noordkaap en niet alleen in de winter. Dat ze het gezien heeft zoals op de foto's, is echt een cadeautje. Prachtig!
  Maar dan gebeurt het dat je zomaar ineens vastzit omdat de wegen afgesloten zijn. Ook dat hoort bij het avontuur :-)

  Wat tof van die huskyfarm, nog twee maanden in Noorwegen blijven. Het is fijn dat de dagen dan alleen nog maar langer worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vannacht aangekomen in Tromsø en vanmiddag aangekomen op de huskyfarm. Nu als het goed is twee maanden zes dagen in de week werken. Gelukkig heeft ze de foto's nog :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zolang ze er plezier aan beleeft en het iets oplevert, dan is zes dagen in de week werken te doen. En helemaal in zo'n prachtige omgeving.
   Er volgen vast nog wel meer foto's...

   Verwijderen
 3. F A N T A S T I S C H ! ! ! !
  Wat een belevenis. Hoop dat het werk je zal bevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zit ondertussen in Bolivia. Ik dacht een maand eerder terug gekomen uit Noorwegen. Er was geen werk meer.

   Verwijderen
 4. Ja, magische plek, ondanks dat het zo toeristisch is. Maar jij hebt het rijk alleen en mooi weer! Wij waren er in de zomer en de drukte viel toen ook mee, en mooi weer. Links van de globe is een lange rotstong de zee in, wat het eigenlijke uiterste punt is. We hebben de wandeling ernaar toe gemaakt, heen en terug iets van 18 km, wel heel vermoeiend omdat je veel schuin naar rechts/links loopt, krijg je heel moede voeten van. Maar het was het waard, vandaar uitzicht op de globe.
  Wij vonden Alta ook leuk, daar was ook een prachtige wandeling de bergen in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de zomer is het wel makkelijker om ergens te komen. 18 km is best wel een eindje.

   Verwijderen