Google Translate

zaterdag 29 oktober 2022

Hamilton - Seizoen 2

Serie details:
Titel: Hamilton -Seizoen 2
Verhaal: Martin Bengtsson, Jan Guillou, Per Hanefjord en anderen
Regisseurs: Erik Leijonborg en Per Hanefjord
Jaar: 2022
Acteurs: Jakob OftebroAnnika Hallin, Nina Zanjani
Duur: 8 afleveringen (45 minuten per aflevering)
IMDB cijfer: 6,8



Samenvatting:
Sinds de laatste keer we Hamilton (Jakob Oftebro) hebben ontmoet, is hij verliefd geworden op Lykke (Félice Jankell). In dit seizoen, dat uit vier verschillende verhalen bestaat, gaat Hamilton op geheime missie in onder meer Frankrijk, België en Polen. De combinatie van zijn leven als geheim agent met een liefdesleven stelt Hamilton voor dilemma’s terwijl hij de wereld probeert te redden …

De serie:
Op NPO is het tweede seizoen van Hamilton te zien. De blog over het eerste seizoen is hier terug te vinden. Het eerste seizoen had tien afleveringen en was één verhaal. Het tweede seizoen bestaat uit acht afleveringen en elke twee afleveringen zijn een apart verhaal. Seizoen twee bestaat dus uit vier verschillende verhalen. Het eerste seizoen was goed maar ik snap totaal niet waarom ze het tweede seizoen in deze vorm hebben gegoten. De verhalen worden afgeraffeld en de karakters maken weinig ontwikkeling mee. De enige ontwikkeling is tussen Hamilton en zijn geliefde Lykke maar dat is allemaal erg summier. Het tweede verhaal speelt zich af in Kiruna en dat is wel leuk om te zien.

Conclusie:
Met moeite de serie afgekeken. Persoonlijk vind ik het een erg slecht idee om er vier aparte verhalen van te maken. Sommige verhalen hebben meer tijd nodig om goed te kunnen volgen. Nu wordt het allemaal erg snel afgehandeld. Een voorbeeld is een man die bij zijn auto staat en naar zijn huis belt waar zijn zoon de telefoon opneemt. De vader vraagt waar de USB stick is gebleven. Die is namelijk van levensbelang. De zoon zoekt maar kan de stick niet vinden. Dan vraagt de zoon of die niet om de nek van zijn vader zit en vader kijkt en de stick zit inderdaad om zijn nek. Dramatisch slechte scène en het geeft aan hoe het er constant aan toe gaat. Het zegt genoeg dat ik tijdens een paar afleveringen in slaap ben gevallen. Het is nogal saai en de irritante achtergrondmuziek helpt ook niet mee. Geen best seizoen hoewel de recensies aangeven dat het tweede seizoen beter is dan het eerste seizoen. Het zal wel aan mij liggen.

Recensies:

2 opmerkingen: