Google Translate

maandag 2 december 2013

Nieuwjaars blog challenge 1

Ik kwam op 1 december 2013 de onderstaande tweet tegen op het Twitter account van StralendSchrijven.
Het leek me wel wat en lid geworden van de Facebook groep. De challenge is 40 blogartikels maken van 1 december 2013 tot 15 januari 2014. Voor elke blogopdracht is een nieuwe challenge bedacht. Challenge 0 was erg makkelijk. Waar blog ik over. De opdracht met uitleg is hier te vinden. Deze opdracht is vrij simpel. Ik blog over Scandinavië.


Challenge 1: maak een blogpost met jouw verhaal. De uitleg is hier te vinden.


Mijn verhaal gaat over het ontstaan van het Scandinavië virus en daarmee dit blog. De eerste keer dat we in Zweden waren werden we direct gegrepen door dit virus. Eigenlijk was het meer een soort van thuiskomen toen we voor het eerst van wal stapten. Het was in Zweden veel van wat we in Nederland niet konden vinden. In Nederland zijn we zo'n vijf keer verhuist en ben ik best wel vaak van baan verwisseld. Dit is te zien op mijn Linkedin pagina. Het leven draaide om de ICT en daar ging vrij veel vrije tijd in zitten. Certified dit en certified dat. In Zweden op vakantie betekende echt de ICT los laten en genieten van de natuur. We zijn tijdens de vakanties op veel plekken geweest waar we eigenlijk niet veel achtergrond informatie over hadden. De vakantie wordt leuker als je weet welke informatie beschikbaar is over de plekken waar we geweest zijn. Zo ontstond het idee om te schrijven. Eerst een aantal artikelen geschreven op Foobie.nl. Dit bleek erg lastig omdat er geen voorbeeld van je post gemaakt kon worden. De teksten werden gescreend door Foobie en dat duurde erg lang. Een eigen blogsite zou erg handig zijn om de posten te publiceren. Omdat ik toch al een Google+ en een Gmail account had en tevens wat meer wilde weten over advertenties (Google Adsense) en webgedrag (Google Analytics), was Blogspot van Google een logische keuze.

Zodoende ontstond op vrijdag 2 september 2011 de eerste blogpost voor Blogzweden. In de twee jaar die nu verstreken zijn, is er best wel veel gebeurd. Het aantal blogposten gaan per jaar omhoog. Er is een domeinnaam www.blogzweden.nl aangevraagd. Een Facebook pagina aangemaakt. Een Twitteraccount, Instagram, beetje prutsen met Tumblr,de Onafhankelijke Bloggers Associatie en soms schrijven voor ScandinaviëXL. Scandinavische muziek vastgelegd in afspeellijsten van Youtube. De passie voor Scandinavië heeft er zelfs voor gezorgd dat de ICT studieboeken grotendeels zijn vervangen door Scandinavische boeken.

Met het bloggen heb ik nieuwe mensen leren kennen en daardoor blogposten gemaakt die zonder hen nooit tot stand waren gekomen (o.a. Jarŋŋa en Utøya). Door het volgen van andere bloggers die dezelfde passie hebben, kom je weer andere leuke dingen tegen en dit gaat maar door en door.

Nu dus deze challenge om te kijken of de kwaliteit van Blogzweden verhoogd kan worden. Samen met de tips op de Blogtrommel website kan dit misschien wel eens lukken. Iets waar ik me van bewust ben is een persoonlijke tint aan het blog. Dit ontbreekt wel eens. Ik ben niet zo scheutig met informatie over mezelf. Ik heb een keer over mezelf geschreven op Zweedse blogpraat en bij het krijgen van de Liebster award.

Zo is de passie voor Scandinavië ontstaan en hopelijk nog lang niet afgelopen.

We komen dan op challenge 2 en dat is het beantwoorden van een vraag van een lezer. Heb je vragen, mail het me dan. Een vraag zal dan in een blogpost beantwoord worden.

18 opmerkingen:

 1. Ik heb wel een vraagje...

  Zweden staat op mijn lijstje van te bezoeken landen. Ik denk dat het daar enorm mooi is, vooral wat natuur betreft dan. Als ik ga, wil ik zo veel mogelijk van Zweden gezien hebben. Hoe organiseer ik dat het best? Is het een idee om het met een mobilehome te doen? Of zijn er andere mogelijkheden?

  Groetjes,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk om eens iets meer over jou te lezen, Hans. De liefde voor Scandinavië deel ik met je, maar dat weet je al :-) Bedankt voor het noemen van mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zet je blog gelijk in mijn leeslijst. Had ik nog niet gedaan volgens mij.

   Verwijderen
  2. Had ik denk ik geprobeerd. Ik krijg de melding dat de feed niet gevonden kan worden.

   Verwijderen
 3. Erg leuk om eens iets meer over jou te lezen, Hans. De liefde voor Scandinavië deel ik met je, maar dat weet je al :-) Bedankt voor het noemen van mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Scandinavië staat ook op mijn verlanglijstje en als ik jouw blog lees stijgt 'ie weer een plekje omhoog ;-)

  Goed dat je een 'echte' url hebt aangevraagd, hoop dat je die snel in gebruik kunt nemen. Ongevraagd advies: ik kan je WordPress van harte aanbevelen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op dit moment bevalt Blogspot me wel goed. Het is niet mijn vak, dus heb ik hier voorlopig wel genoeg aan.

   Verwijderen
 5. O ja, da's waar: Blogger en ik zijn geen vriendjes, krijg het niet voor elkaar 'gewoon' in te loggen :-/

  Mijn naam is Sonja Broekhuizen en ik doe ook mee aan de Challenge

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het niet mogelijk om met het Wordpress account te reageren?

   Verwijderen
 6. Wat een uitdaging Hans. 40 stuks tot 15 januari; je gaat het nog druk krijgen.
  Veel succes ermee. Ik blijf het allemaal volgen.
  Groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ontzettend leuk Hans! Vind het geweldig dat je hier aan mee doet, ben elke keer weer onder de indruk hoeveel achtergrond informatie jij geeft! Heel veel succes!
  groetjes Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou Hans ik ben nieuwsgierig naar je verhalen. En ik ben vooral ook benieuwd of je ook over buurland Finland wel eens schrijft. Ik heb zelf namelijk een half jaar in Finland gewoond...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn in Finland geweest en er zijn al een aantal blogs over Finland verschenen.
   Finland blogs: http://blogzweden.blogspot.nl/search/label/Finland
   Fins Lapland blogs: http://blogzweden.blogspot.nl/search/label/Fins%20Lapland

   Er zitten nog een aantal blogs over Finland in de concepten map.

   Verwijderen
 9. Wat een mooie uitdagingen. En intensief! Leuk ook om meer over jouzelf te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is best wel aanpezen. Ik kan in de challengeblogs helaas niet zoveel tijd in steken als in de normale blogposten.

   Verwijderen