Google Translate

maandag 16 december 2013

SantaPark

SantaPark in Rovaniemi. We waren de bordjes gevolgd van SantaPark en kwamen dus hier terecht. De entree is indrukwekkend. Geen idee wat SantaPark inhield. Even binnen kijken maar.

De entree (foto is van internet)

Informatie over Santa Claus village
Na door de deur te zijn gegaan, komen we in een hele lange gang terecht. Dit zag er wel gaaf uit. De wolven huilden het uit in de gang.

De gang

Aan het einde van de gang komen we een kerstboom tegen. Hier is ook de kassa van SantaPark. De folders bekeken, maar eigenlijk nog geen idee wat het inhoudt. Het leek ons wat voor kleine kinderen. Gevraagd bij de kassa en het zou ook voor volwassenen en grote kinderen geschikt zijn. De entree in het zomerseizoen was €17,50 per volwassen persoon. De ticket is dan wel twee dagen geldig. In het winterseizoen is de entree €31,00 / €33,00 per volwassen persoon. Prijzen zijn hier te vinden. €70,00 voor ons vieren was wel erg prijzig. Gelukkig was het park nog maar twee dagen open en konden we er voor €10,00 per persoon is. Daarom het toch maar gedaan. Eigenlijk nog steeds geen idee wat SantaPark nu precies inhoudt.

De kerstboom

Overzicht SantaPark
Ze hebben er veel shops en winkeltjes met souvenirs. De Saami winkelhoek viel op.

Saami spullen
Het mooiste gedeelte van SantaPark was wel het Artic circle gedeelte. Alles was hier wit en er liepen elfjes rond die echt op elfjes leken. Zelfs het praten was elfachtig. Dit gedeelte zag er echt mooi uit. Hieronder een tweetal foto's die we tevens gebruikt hebben voor kerstkaartjes.Voordat je het Artic circle gedeelte in kunt, moet je door de Artic circle poort. We hebben een foto van de andere kant genomen. Vanaf deze kant zag je de sneeuw beter op de foto.

Artic circle poort
In het Artic circle gedeelte was een ijsgalerij met ijsbar aanwezig. Dit was het leukste van SantaPark. Het was ijskoud in de ruimte. Zo had je een beetje het gevoel van het icehotel te Jukkasjärvi. Over het Jukkasjärvi icehotel is in deze blogpost meer informatie te vinden.

IJsgalerij

Uitzicht vanuit de ijsgalerij

De ijsgalerij met achterin de ijsbar
Er zijn natuurlijk meer onderdelen in SantaPark die je kunt bezoeken, namelijk:
- Elf school
- Mrs Gingerbread's bakery
- Angry birds activity center
- Santa's office
- Calligraphy school
- Magic sleigh ride
- Elf workshop
- Elves' post office
- Kotacafé

Het bureau van de kerstman

Mrs Gingerbread bakery

De kerstman zelf
We zijn er niet zo heel lang geweest en hebben niet alle voorstellingen bijgewoond. SantaPark is eigenlijk meer een park voor kinderen en je bent er zo doorheen. €17,50 of €33,00 per persoon is eigenlijk veel te duur. In het park moet je namelijk ook nog eens voor een aantal activiteiten betalen. In bv Mrs Gingerbread bakery kun je een koek versieren. Die moet je wel eerst kopen voordat je de koek kunt versieren.

Zoals eerder gezegd is het Artic Circle gedeelte en de ijsgalerij mooi gemaakt. De officiële website is www.santapark.com. In de winter ziet het er natuurlijk anders uit dan in de zomer. Dit is goed te zien op de onderstaande foto van de ingang van SantaPark.

Ingang SantaPark in de winter (AllPhotography blog)
Meer informatie over SantaPark:
- Helteestä joulumaahan
- Flickr foto's
- Grandma in Lapland
- Blog FinlandFinlandFinland
- Facebook pagina SantaPark

Als laatste nog een mooie foto van een elf op de ijsstoel in de ijsgalerij.

JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Getty Images

6 opmerkingen:

 1. Elk jaar kijk ik rond deze tijd wel een keer op de website :-). Leuk er nu op deze manier wat meer van te hebben gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prijzig inderdaad, maar ziet er wel sprookjesachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Magnifique promenade , je découvre ainsi de très jolis endroits ! superbes photos!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met kleine kinderen ben je er natuurlijk langer onder de pannen.
  Als we hier in de buurt het tuincentrum bezoeken voelt het in deze tijd ook een beetje als een Santapark.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een aantal jaren geleden ben ik ook in Rovaniemi geweest, in het Arktikum (museum over volken en leven rond de poolcirkel). Maar het was hartje zomer en er was een heuse hittegolf aan de gang. Het museum is echter als een broeikas gebouwd omdat het er (bijna!) altijd koud is. Nu dus niet. Het was er werkelijk bloedheet en we liepen zwetend in korte broeken naar foto's van door de kou verkleumde Inuit en rendieren te kijken. Erg surrealistisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er sprookjesachtig uit, leuk om te zien

  BeantwoordenVerwijderen