Google Translate

dinsdag 3 december 2013

Nieuwjaars blog challenge 3

Challenge nummer 3: Als reactie op.....

Voor deze challenge gebruik ik een oude blogpost en wel de blogpost Tragedie Utøya in boek en beeld.

Tragedie Utøya in boek en beeld
Deze blogpost is gebaseerd op twee blogposten van Karin Swart-Donders op haar blog Dagreis. Het Dagreis blog is sowieso een inspiratiebron op zich. Het Utøya blog heb ik voor deze challenge gekozen omdat het onderzoek naar informatie en het bekijken van de documentaires hun sporen bij mij hebben nagelaten. De indrukken hebben me in ieder geval al twee slapeloze nachten bezorgd. De blogpost heeft nog een nasleep in de vorm van de twee genoemde boeken. Op dit moment probeer ik het boek van Andrea Gjestvang te bestellen. Het andere boek van Aage Storm Borchgrevink is op dit moment nog niet in het Engels verschenen.

6 opmerkingen:

 1. Hans, weet eigenlijk niet hoe of ik moet reageren, het is zo een niet te omvatten en te begrijpen tragedie. Luister bijna dagelijks nog naar de muziek die toen veel te horen was op de Noorse zenders.
  Groet Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Hier volgen een paar nummers:

   Lys og Varme

   Mitt Lille Land

   Some Die Young

   Til Ungdommen

   Kungsholmens hamn

   voor mij onlosmakelijk verbonden aan 22 juli 2011

   Verwijderen
  2. Mit lille land ken ik alleen. Dat is wel een toepasselijk nummer.

   Verwijderen
 3. Hoi Hans,
  Ben nu het boek van Åsne Seierstad over de gebeurtenissen op en na 22 juli aan het lezen. Zeer grondig en meeslepend, en aangrijpend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Karin, ik ben nog bezig met het bestellen van het boek van Andrea. Dat zijn langdurige projecten :-). Er zit nu schot in.

   Verwijderen