Google Translate

woensdag 4 december 2013

Nieuwjaars blog challenge 4

Challenge nummer 4: Jouw top....

Opdracht voor deze keer is een top 5 te maken.

Nummer 1: Blogs van anderen
Deze staat duidelijk op nummer 1. De tips die je tegen komt op andere blogs die over hetzelfde thema gaan als je eigen blog zijn goud waard en levert nieuwe inzichten op.

Een greep uit een aantal blogs die veel tips en informatie bevatten zijn:


Zo zijn er nog veel meer blogs die ik volg en waar ik informatie uit haal.

Nummer 2: Muziek
Muziek staat op nummer 2. Ik heb altijd al van muziek gehouden en van de meest uiteenlopende soorten. Vroeger liefhebber van onder andere Men at Work, U2, Killing Joke enz. Later werd het meer de hardere muziek en dat ging steeds extremer. Eigenlijk van alles wat. De laatste jaren meer gericht op de Scandinavische muziek. In challenge 1 heb ik het over de Youtube speellijsten gehad. Dit is de verzameling die afgelopen jaren is opgebouwd. Zo'n 300 nummers.

Nummer 3: Lapland
De uitgestrektheid, de rendieren, de rust.........


Dan heb ik het nog niet over de winter gehad met de huskies, noorderlicht en rendieren. Leuk filmpje hierover is Romancing the Globe met de aflevering over Lapland. Lijkt wel heel erg op goede tijden in het hoge noorden, maar de beelden zijn wel mooi. We zijn nog niet in de winter geweest. Wie weet in de toekomst.

Nummer 3: Boeken
Scandinavische boeken. De collectie begint aardig te groeien. Ik ben bezig om alle boeken op het blog te zetten. De lijst is hier te zien. Nog genoeg te lezen in ieder geval.

Nummer 4: Vakantie
Niet meer op vakantie naar Zweden zou niet best zijn. In die drie weken kan ik er in ieder geval weer een jaar tegen aan.

Nummer 5: Facebook
Met Facebook hou ik mezelf op de hoogte van de gebeurtenissen in Scandinavië. Het is makkelijk om contact te leggen met Scandinaviërs. Het moet nog helaas allemaal in het Engels. Het Zweeds leren schiet er elke keer bij in. Daar helpt zo'n challenge natuurlijk ook niet mee :-).

14 opmerkingen:

 1. Dank voor je vermelding van Dagreis, de andere blogs. Een mooi lijstje, ga ik binnenkort doornemen. Ik krijg ook inspiratie van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo houden we elkaar bezig :-). Jij bent op dit moment ook erg goed bezig met de adventskalender.

   Verwijderen
 2. Met je stukje over Lapland ben ik het helemaal eens. Ook ik zou daar heel graag eens in de winter kijken, schijnt prachtig te zijn! En ik ga je boekenlijst ook eens doorspitten, of ik er nog leuke boeken tussen zie staan. Hoewel mijn boekenkast al behoorlijk vol begint te raken, kan deze nooit vol genoeg zijn! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, trouwens, hoe kom je in contact met de Scandinaviërs? Ik heb namelijk geen blijvende contacten, hoewel ik het erg leuk zou vinden :)

   Verwijderen
  2. Hoi Sandra, ik ben wel benieuwd welke boeken je in de kast hebt staan. Ik ben nu bezig om de rest een beetje aan te vullen. Ik denk dat er nog zo'n 40 titels bijkomen.

   Ik volg al een tijdje een aantal blogs en vaak hebben ze een Facebook account en zo heb je een beetje contact. Facebook groepen werkt ook wel. Als ik een blog schrijf over iets, zoek ik naar informatie en zodoende kom je er wel achter of iemand een Facebook pagina heeft en meestal is het een kwestie van een vriendschapsverzoek sturen. Als je geen vrienden bent, dan kun je wel een bericht sturen, maar de ervaring van mezelf is dat deze in de overige mail map van Facebook blijft hangen. Ik kom er soms ook achter dat er een bericht is de overige map staat en dan ben je al weer een maand verder.

   Verwijderen
  3. Het zijn ook andere boeken, waardoor mijn boekenkast uitpuilt ;) Boeken die over Scandinavië gaan heb ik nog niet overdreven veel. Wel bijna alle boeken die onder het kopje Zweden bij Emigratieboek.nl te vinden zijn, behalve 'Spreken is zilver, goud wordt het nooit' en 'Veel geluk'. Ook de boeken die over de emigratie naar Zweden gaan heb ik niet. De ervaringsverhalen bezit ik wel. En ook het derde boekje van Ben & Nicôle Heerland en één boek van Gerrit Jan Zwier, 'De knoop van IJsland'. En laatst heb ik dan het boek 'Westerstorm' van Elly Koster gewonnen. Plus 'Nils Holgerssons wonderbare reis'. De Scandinavië-plank kan dus nog aangevuld worden ;)

   Ah, zo. Ik dacht dat je in Zweden, Noorwegen of waar dan ook in contact kwam met de mensen. Maar weblogs en Facebook zijn daar inderdaad ook een goed medium voor :) En dat van het belanden in de map 'Overige berichten' ken ik maar al te goed...

   Verwijderen
  4. Soms ontmoet je wel mensen, maar dat is altijd heel kort omdat we nergens lang blijven. Bij het schrijven van blogposten kom je hun weer tegen en zodoende leer je ze beter kennen. Mooi voorbeeld waren wel de schilderijen van Katariina. Bleek ze in het hotel te werken. 3 weken vakantie is veel te kort :-).

   Verwijderen
  5. Het is trouwens de bedoeling om lid te worden van de Scandinavische vereniging Twente (http://www.svtwente.nl/boeken.html). Je kunt daar boeken lenen. Er zitten een paar juweeltjes tussen.

   Verwijderen
  6. Trouwens, als je het boekje 'Waarom Zweden? Daarom Zweden!' nog moet hebben, deze is nu (gebonden, paperback variant) voor €4,95 bij Emigratieboek.nl te bestellen. Heel veel meer is het boekje ook niet waard :)

   Verwijderen
  7. Heb ik al. Ik vond de boeken van Patricia wel leuk om te lezen. De lijst is nu trouwens compleet.

   Verwijderen
 3. Hans, dankjewel voor het vermelden van mijn blog vanuit Noorwegen en dat je o.a. de collages en landschapsfoto's mooi vind.
  Succes verder met challenges, leuk!
  gr Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een leuke verrassing om mijn blog hier in deze lijst van blogs tegen te komen. Dank je wel voor het noemen ervan, Hans. Ik hoop binnenkort weer eens wat meer over het noorden te kunnen bloggen, want dat schiet er de laatste tijd bij in. Maar superleuk dat je me genoemd hebt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoezo, het Zweeds leren schiet er elke keer bij in, waarin? Gewoon beginnen, een paar woordjes per dag... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen