Google Translate

zondag 5 oktober 2014

Havet ger, havet tar - Fjällbackamorden

Film details:Titel: Havet ger, havet tar - Fjällbackamorden (De zee geeft, de zee neemt)
Jaar: 2013
Regisseur: Marcus Olsson
Verhaal: Michael Hjorth (creator), Camilla Läckberg (boek)
Acteurs: Claudia Galli, Richard Ulfsäter, Eva Fritjofson
Duur: 88 minuten
IMDB cijfer: 5,5
Samenvatting:
Erika treft fotograaf Stigge vermoord aan in zijn studio. Ze kan het niet laten om het onderzoek omtrent zijn dood nauwlettend te volgen. Terwijl de politie van Fjällbacka begint te twijfelen of Stigge wel echt zo'n lieve oude man als iedereen altijd dacht, is Erika hen al een paar stappen voor. Haar schoonmoeder heeft haar namelijk in vertrouwen verteld dat zij een van de vele mensen was die door Stigge gechanteerd werd.

Dit is het tweede deel uit de tweede serie Fjällbackamorden. De blogpost met meer informatie over de serie en over het eerste deel Tyskungen is hier terug te lezen. Dit deel is wat minder dan Tyskungen, maar toch heerlijk om naar te kijken. Het heden wordt weer afgewisseld met het verleden. Dit levert weer mooie beelden op van het plaatsje waar veel gebeurd.

In deze aflevering is de relatie tussen Erika en haar schoonmoeder de tweede verhaallijn die goed in het eerste verhaallijn past. Het einde met de foto van Erika en Patrik voor haar schoonmoeder is erg leuk bedacht. De moord op Stigge is ook verrassend. Het resultaat is een film zonder poespas en daardoor in een sneltreinvaart verteld verhaal. Het derde deel was gisteravond bij Canvas te zien en ik ben weer benieuwd naar die aflevering.

Recensies:
- Cinemagazine
- Moviemeter
- Film1
- Werner's Film Weblog
- Bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten