Google Translate

zondag 12 oktober 2014

Strandridaren - Fjällbackamorden

Film details:
Titel: Strandridaren - Fjällbackamorden (De Kustrijder)
Jaar: 2013
Regisseur: Rickard Petrelius
Verhaal: Michael Hjorth (creator), Camilla Läckberg (based on characters by)
Acteurs: Claudia Galli, Richard Ulfsäter, Eva Fritjofson
Duur: 88 minuten
IMDB cijfer: 5,5Samenvatting:
Na een storm vindt de jonge kustwacht Jessica twee dode duikers. Ze is het niet eens met haar leidinggevenden dat dit een ongeluk was en zoekt hulp bij haar jeugdvriend Patrick, die net met zijn vrouw Erica op weg was naar een romantische vakantie. Niet veel later wordt in Erica's bijzijn de voorzitter van een museumvereniging vermoord aangetroffen. De drie slachtoffers hadden één ding gemeen: ze waren allen geïnteresseerd in het wrak van een schip uit 1820.

Deel drie uit de Fjällbackamorden serie. Informatie over deel een is hier te vinden en van deel twee hier. Dit deel gaat over de kustwacht. Aan het begin van de film is er een scene uit 1820 te zien. Er wordt iemand opgehangen. Vervolgens wordt in het heden twee dode Franse duikers gevonden. Erika en Patrick zouden een romantisch weekend zonder kinderen gaan beleven totdat een oude bekende van Patrick, Jessica (duikster van de kustwacht), hem bezoekt of hij de dood van de duikers met haar wil onderzoeken. Officieel zijn de duikers verdronken vanwege een ongeluk.

De dood van de duikers heeft plaatsgevonden in Kungshamn. Kungshamn ligt zo'n 40 kilometer van Fjällbacka. Het betekent dat deze aflevering zich niet in Fjällbacka afspeelt, maar in Kungshamn. Je krijgt een goed beeld van het plaatsje. Het eiland Hållö dat dicht in de buurt ligt, wordt ook bezocht. Over Hållö zelf kon ik niet veel vinden. Het ligt volgens mij op het eiland Smögen. Op internet is een Hållö-Smögen portal aanwezig met onder andere een link naar Utpost Hållö.

Het verhaal wisselt net als de vorige delen van het heden naar het verleden met dit keer als rode draad de kustwacht. De kustwacht in het verleden als kustrijder en tegenwoordig de boten van de kustwacht. Een mooie scene van de kustwachtboot is die van de achtervolging op het water met de boot van Ante. Verder is het interessant dat Patrick iets meer in beeld is dan de vorige delen en dat door de komst van Jessica een nieuwe factor is toegevoegd, namelijk jaloezie. Niet veel natuurlijk, maar wel merkbaar. Of dit thema verder uitgewerkt wordt, zal blijken in de daaropvolgende delen. Volgens IMDB speelt Johanna Lazcano (Jessica) niet in de andere Fjällbackamorden delen die volgen, dus zou dit betekenen dat Jessica niet terug komt. Wat ook opvalt is de rol van Mellberg. De relatie tussen Erika en Mellberg is wel heel koel. Dat heb ik in eerdere delen niet gemerkt. Dit wordt zeker nog vervolgd.

Het was weer een leuke aflevering. Op naar nummertje vier.

Recensies:
- Moviemeter
- Cinemagazine
- Discshop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten