Google Translate

vrijdag 17 oktober 2014

Je bent nu van mij - Hans Koppel

Boek details:
Auteur: Hans Koppel
Titel: Je bent nu van mij
Originele titel: Kom ska vi tycka om varandra
Vertaling: Corry van Bree
Verschijningsdatum: april 2013
Bladzijde: 272 blz
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers B.V.Samenvatting:
Anna heeft een leuke baan, is gelukkig getrouwd en heeft een dochter. Op een dag ontmoet ze Erik, met wie ze een spannende onenightstand heeft. Daar wil ze het bij laten, maar Erik denkt daar heel anders over. Hij dringt zich steeds meer op en laat Anna geen moment met rust.
Als ze ontdekt dat Erik een duister verleden heeft en hij haar en haar gezin bedreigt, realiseert ze zich dat ze met een gevaarlijke psychopaat te maken heeft. Ze zet alles op alles om hem voorgoed uit haar leven te bannen, maar hij komt steeds dichterbij...

Jij bent nu van mij is het tweede deel uit de trilogie. De blogpost over het eerste deel Ze komt nooit meer terug is hier terug te lezen. Het verhaal begint met Erik Månsson (geboren op 29 juli 1984) die zijn moeder ophangt en er voor zorgt dat het op zelfmoord lijkt. Voordat zijn moeder dood gaat, zegt Erik de onderstaande zinnen:

Hoe oud was ik de eerste keer? Vijftien. Je bent er tien jaar lang mee doorgegaan.

Na de inleiding gaat het verhaal twee jaar verder en is het 2012. We maken kennis met Anna Stenberg, al vijftien jaar getrouwd met haar man Magnus. Samen hebben ze een dochter, Hedda van tien jaar. Anna gaat naar het Grand Hotel in het zomerdorp Mölle voor een redactieoverleg voor het familieblad Familjejournalen. Anna is eindredacteur van het blad. Journalist Calle Collin (bekend van het eerste deel) werkt ook voor dat tijdschrift. De naam van Calle wordt in het verhaal eenmaal genoemd. Het blad Familjejournalen kwam in het eerste deel kort aan bod en in dit verhaal komen we meer te weet over de redactie, Sissela, Trude en natuurlijk Anna. Tijdens het verblijf in het hotel komen de dames drie mannen van een reclamebureau tegen. Een van de mannen is Erik. Erik werkt sinds kort bij het reclamebureau als copywriter en heeft dat weekend geweldige seks met Anna. Ze gaan naar de Kullaberg toe. Na het weekend hebben ze nog twee keer seks met elkaar en daarna beginnen de problemen. De Kullaberg lijkt me trouwens wel een mooie plek. Ik heb een filmpje van de Kullaberg op Youtube gevonden en hieronder opgenomen.


Het is vanaf het begin al bekend waar het verhaal naar toe gaat. Het verhaal is simpel en gelukkig niet zo gewelddadig als het eerste deel. Alhoewel de scene met de moeder van Anna, de 67 jarige Kathrine Hansson en Erik tot in de fijnste details beschreven wordt. De politie is vertegenwoordigd door inspecteur Karlsson en zijn collega Gerda en die zijn nog bekend uit het vorige deel. Dat zijn gelijk de overeenkomsten met het vorige verhaal, het tijdschrift, de politie en Helsingborg. Verder is het niet echt een vervolgverhaal. Het is geen slecht boek en ik had het weer binnen korte tijd uit doordat het lekker leest. Een leuk boek en de scene met Erik en Kathrine is het hoogtepunt. Nu ben ik wel heel nieuwsgierig naar het derde deel.

Interessante onderdelen uit het boek:
- Erik komt uit Stockholm, Huddinge
- Het winkelcentrum Väla ontbreekt ook in dit deel niet en heeft zelfs een grotere rol.
- De hitta.se website waar je adressen van mensen kunt vinden.
- Wandelen en trektochten maken oftewel Sven Hedin gedoe.
birthday.se. Een website voor het zoeken naar geboortedata.
- Minipiemel, zo noemt Erik Magnus consequent.
- Kathrine zoekt op de website ratsit.se.
Kulla Gunnarstorp kasteel.
- Het kasteel deed Erik denken aan Manderley in Hitchcocks film Rebecca.


- Vuurtoren op Kullaberg. Bij het zoeken naar de vuurtoren op de Kullaberg kwam ik natuurlijk op het blog van Hej Tjorven met een geweldige blogpost over Kullaberg. Deze plek hou ik in gedachten als we in de buurt komen van Helsingborg. Het blijkt dat Willy tevens foto's van het Grand Hotel heeft gemaakt en natuurlijk van Mölle in de blogpost over Mölle. Nog bedankt Willy.

Recensies:
- Hebban
- Hebban

2 opmerkingen:

 1. Het Grand Hotel is ook te zien in de blogpost over Mölle http://hejtjorven.blogspot.nl/2013/11/molle.html
  Een mooi gebied en zeker een bezoek van meerdere dagen waard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de link. Ik had hem al een keer gelezen, maar nu wordt het wat concreter.

   Verwijderen