Google Translate

donderdag 2 oktober 2014

Uddevalla

Uddevalla is de hoofdstad van de gemeente Uddevalla in het landschap Bohuslän en de provincie Västra Götalands län in Zweden. De plaats heeft 30.513 inwoners (2005) en een oppervlakte van 1692 hectare. De kerk van Uddevalla is al eerder behandeld in de Uddevalla kyrka blogpost. Op zich een redelijk grote stad. We zijn alleen in het centrum geweest en we waren er eigenlijk zo weer uit. Niet echt een gezellig centrum en geen mooie winkels. Het viel wat tegen. Toch nog wat foto's gemaakt.

De etalage hierboven leek ons de enige interessante winkel. Helaas konden we de winkel niet vinden.

De bovenstaande beelden lijken wel wat op de leeuwen die in de Drottningsgatan, Stockholm staan.


Gelukkig hadden ze in Uddevalla nog een snoepwinkel met de heerlijke Bumlingar Blåbär. We kwamen afgelopen zomer geen enkele DollarStore tegen. De DollarStore heeft de Bumlingar Blåbär in zijn assortiment. Gelukkig kon ik in Uddevalla een voorraadje halen. We hebben alle Blåbär ballen meegenomen :-).


2 opmerkingen:

 1. Ben nog nooit in Uddevalla geweest al ben ik er altijd vlakbij. Er moet een hele mooie tuin zijn maar waar precies weet ik niet.
  Ken die blåbol snoepjes niet, zal er eens op letten! In Ludvika zit en dollarshop en dat kom ik ieder jaar wel een paar keer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Liesbeth, de blåbär ballen en ook de blåbär thee zijn favoriet bij ons :-).

   Verwijderen