Google Translate

zaterdag 18 oktober 2014

Iron Sky

Film details:
Titel: Iron Sky
Jaar: 2012
Regisseur:Timo Vuorensola
Verhaal: Johanna Sinisalo (original story), Jarmo Puskala (original concept)
Acteurs: Julia Dietze, Christopher Kirby, Götz Otto
Duur: 93 minuten
IMDB cijfer: 6,0Samenvatting:
Vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog slagen de nazi’s erin om met behulp van reusachtige UFO’s, de zogeheten “Reichsflugscheiben”, de donkere kant van de maan te koloniseren. Als hun geheime basis per ongeluk wordt ontdekt tijdens een Amerikaanse maanmissie in 2018 zien de nazi’s in dat hun tijd is gekomen om terug naar de aarde te keren en daar de wereldheerschappij te heroveren. Vanaf dan rust het lot van de mensheid op de schouders van Renate Richter (Julia Dietze), een zelfverzekerde nazi-ideologie lerares met een “Gretchen” kapsel. Als de nazi’s eenmaal op de aarde zijn geland, wordt het haar al snel duidelijk dat haar hele leven op de maan een leugen was. Zal ze erin slagen om haar, met macht geobsedeerde, verloofde Klaus Adler (Götz Otto) te stoppen en de vrede terug te brengen op aarde?

Dit keer een Finse film (wel Engels en Duits gesproken) over de nazi's die na 1945 naar de dark side of the moon zijn gevlucht en daar een kolonie hebben opgebouwd. De moonnazi's staan onder leiding van führer Kortzfleisch. Obergruppenführer Klaus Adler is de slechterik in de film. Renate Richter is zijn toekomstige bruid en James Washington is de zwarte Amerikaan die bij toeval de moonnazi's ontdekt. Wat volgt is een absurde Science fiction komedie met een hoofdrol voor Julia Dietze als Renate Richter.

Klaus Adler en Renate Richter.
De film is er gekomen dankzij de online community van fans. Via de site van "Wreck a movie" kon men zich inschrijven om deel te nemen aan het project. Ook de fondsen voor Iron Sky werden deels door fans opgebracht. Zo was er de mogelijkheid Iron Sky financieel te steunen door middel van een gift of het kopen van zogenaamde 'War bonds'. De film heeft zo'n 7,5 miljoen dollar gekost. Ondanks het budget ziet de film er goed uit. Mooie en goede effecten. Het verhaal is leuk bedacht, maar er mankeert soms wel wat aan. De sfeer wordt goed weergegeven, veel zwart en weinig kleur. De schepen van de moonnazi's zien er geweldig uit, zoals de Siegfried zeppelins en natuurlijk de Götterdämmerung. Leuke film, maar Død Snø met de zombienazi's was veel beter. Hieronder de drie teasers voor het binnenhalen van geld voor de definitieve film.


- EXCLUS CANNES 2014 : Interview de Timo Vuorensola
- Either/Or with Julia Dietze of Iron Sky | SXSW | Chevrolet

De soundtrack van de film werd verzorgd door de Sloveense band Laibach, Hieronder is het nummer Under the Iron Sky van hun te horen:


Recensies:
- Moviemeter
- Film Totaal
- K.U.T.Site

Geen opmerkingen:

Een reactie posten