Google Translate

vrijdag 31 oktober 2014

Kauas Pilvet Karkaavat - Drifting Clouds

Film details:
Titel: Kauas Pilvet Karkaavat (Drifting Clouds)
Jaar: 1996
Regisseur: Aki Kaurismäki
Verhaal: Aki Kaurismäki
Acteurs: Kati Outinen, Kari Väänänen, Elina Salo
Duur: 96 minuten
IMDB cijfer: 7,7


Samenvatting:
De recessie slaat toe in Finland. Lauri verliest zijn baan als trambestuurder. Korte tijd later verliest ook zijn vrouw Ilona haar baan als hoofdserveerster in een restaurant. Omdat ze geen uitkering van de overheid willen, gaan ze hard op zoek naar een nieuwe baan. Echter, ze zijn daarin niet al te slim, en het geluk is ook niet aan hun zijde...

Dit is het eerste deel uit de Suomi-trilogie van regisseur Aki Kaurismäki. De blogpost van het tweede deel is hier te vinden. De titel van deze film is tevens een titel van een nummer van de Finse zanger Rauli Badding. Het nummer is hieronder te horen:


De naam Rauli Badding kwam me ergens bekend voor en dit bleek inderdaad zo te zijn, namelijk in het boek en serie Licht op het noorden van Stine Jensen komt Rauli uitgebreid aan bod in het Finland deel.

De film is in dezelfde stijl als het tweede deel. Het blijft een bijzondere filmstijl, Een aantal acteurs uit het eerste deel spelen ook in het tweede deel. Persoonlijk vond ik deel twee beter. Betere muziek en het verhaal vond ik ook veel beter. Dit keer een verhaal over een stel die beide hun baan verliezen en van de regen in de drup raken. Bij beide films had ik het woord Sisu in gedachten. Ondanks alle ellende blijven ze doorzetten en uiteindelijk komt alles toch nog goed. Het derde deel ga ik binnenkort ook bekijken.

Grappig detail is dat de jukebox uit deel twee ook in dit deel heel even tevoorschijn kwam. Dit is goed te zien op de onderstaande afbeelding.


Recensies:
- Cinema
- Moviemeter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten